Spela spel på grönt underlag

När det gäller att spela spel på grönt underlag är golfen ikonisk. Det finns få saker som är bättre än att en tidig sommarmorgon känna doften av den nyklippta greenen och höra ljudet när bollen susar genom luften i en perfekt bana. I Småland finns det otroligt bra förhållanden för golf i och med det varmare klimatet och förhållandevis platta landskapet. Just detta ska vi stanna vid ett ögonblick.

Golf i Småland

Det finns faktiskt väldigt många olika golfbanor i Småland sett till storleken på landskapet. För er som vill spela på en mindre utmanande bana är Alvesta Golfklubb ett utmärkt val, medan Kalmar golfklubb erbjuder en obegripligt vacker miljö med närheten till havet. Dessutom finns Sand Golf Club som rankas näst högst i hela Norden. Gemensamt för alla dessa golfklubbar är att de även har affärer där man kan köpa golfkläder och tillbehör.

Efter en lång dag på golfbanan kan det vara skönt att slappna av med nära och kära genom roliga aktiviteter för hela familjen. Varför då inte kombinera detta med spel som man spelar vid ett bord? De flesta golfbanor i Småland har klubbhus där hela familjen kan samlas och spela olika sällskapsspel. Alltifrån poker och Alfapet för de vuxna till spel som är mer anpassade för unga, såsom Den försvunna diamanten eller Monopol.

Tävlingar

Om du som golfare känner att du vill utmana dig själv genom att delta i en tävling finns även möjlighet till det i Småland. Till exempel finns Senior Tourer för äldre, vilka vanligtvis uppskattas mycket för atmosfären. För yngre finns Junior Open och distriktsmästerskap dit du kvalar dig in beroende på handikapp. Slutligen finns även Smålandsserien som är en serie över hela golfsäsongen där alla åldrar spelar tillsammans men tävlar mot jämbördiga spelare.