Smålands golfförbund

Smålands golfförbundSmålands Golfförbund är en del av det Svenska Golfförbundets regionala organisation. Det är ett så kallat distriktsförbund som har som uppgift att leda utvecklingen av golf som en idrott och att samordna verksamheten mellan olika klubbar inom distriktet. Det handlar till exempel om tävlingar och banskötsel.

Vad gör Smålands golfförbund för att uppfylla sina mål

De anordnar till exempel turneringar och tävlingar på olika banor som är med i förbundet samt distriktsmästerskap så som Smålandsserien. Smålands golfförbund håller även i SM i golf år 2017 som vanligtvis hålls i Juli varje år på en ny plats i landet, det är dock värt att nämna att det inte i första hand är en elittävling utan mer en chans för folk att njuta av spelet tillsammans. Med klasser som Äkta makar, Mor och dotter och Far och son så ser man till att sprida sporten vidare till kommande generationer med chans att vinna en pokal på vägen.

Kort och gott så har Smålands Golfförbund som uppdrag att hålla sporten populär och att sprida den vidare. Genom att anordna tävlingar och turneringar på olika banor runt om i Småland så lyckas de bra med det. Med en kombination av elittävlingar och amatörtävlingar samt familjetävlingar på de olika banorna så ser de till att folk vill spela oavsett ålder och kön.

Vilka klubbar är med i Smålands Golfförbund

Det är ett stort antal klubbar som är med i Smålands golfförbund, 45 klubbar med banor av olika karaktär som är allt från charmiga 9-hålsbanor till anläggningar med hela 36 hål.

Det är positivt att det finns förbund som Smålands golfförbund som ser till att alla banor jobbar tillsammans på ett eller annat vis då det ökar populariteten för sporten i det långa loppet och ser till att golfen i Småland lever vidare och utvecklas.