Golftävlingar I Sverige

Golftävlingar I SverigeDet körs ett stort antal golftävlingar i Sverige både på amatörnivå och elitnivå. Det är ett utmärkt sätt att sprida sporten vidare samt att ge spelare en möjlighet att visa upp sina färdigheter och få chansen att vinna ett pris, det är ganska stora summor pengar som går till förstaplatsen i vissa av tävlingarna. Det finns dock en hel del tävlingar som inte nämns i denna artikel eftersom att det finns ett så stort antal tävlingar som körs varje år så skulle inte alla få plats. Om du är intresserad av fler golftävlingar som körs i Sverige så kan du hitta fullständig information om de olika tävlingarna på Svenska Golfförbundets hemsida.

Nordea Tour

Nordea Tour är Sveriges professionella golftour som håller en tour för damer och en tour för herrar varje år. Touren startade år 1984 och spelas än idag varje år. Flera stora Svenska golfstjärnor så som Henrik Stenson och Anna Nordqvist är forna vinnare av Nordea Tour då tävlingen kan vara ett viktigt steg mot världseliten. De som placerar sig högst i tävlingen får nämligen möjligheten att kvalificera sig för större internationella tourer. Det kan alltså vara framtida golfstjärnor som är med och spelar på Nordea Tour som är en stor del i svensk elitgolfs utveckling.

SM i Golf

SM i golf hålls på en ny plats i landet varje år. År 2016 så hölls det i Östergötland och år 2017 så är det Småland som kommer att hålla i SM i golf. Det kanske låter som att SM i golf är någonting som enbart är för elitgolfare men faktum är att de har en hel del tävlingar som är mer för skojs skull än att vara den allra bästa. Med tävlingar som Äkta makar, Far och son och Mor och dotter så finns det gott om möjligheter att spela tillsammans med en kär familjemedlem och ger dig chansen att sprida spelet vidare till yngre generationer. Det finns dock även vanligare tävlingar som D30 och H30 där det garanterat är en hel del skickliga deltagare som är med och spelar om SM titeln.

Skandia Cup

Skandia Cup är en av de största golftävlingar för juniorer i hela världen. Det är ofta det allra första steget man tar som ung golfare om man vill ha en framtid som elitgolfare. Man kvalificerar sig genom en 18-håls slaggolf kvaltävling för åldersklasserna 0-13, 14, 15 och 16 år. Skandia Cup hålls för både pojkar och flickor så det finns sammanlagt åtta olika klasser. Om du lyckas placera dig bland de två främsta i din åldersklass så går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen sedan närmar sig riksfinal så möter du de bästa från din åldersklass och spelar om titel bäst i Sverige.

Tippa på golf

För att öka spänning runt golftävlingar så kan du välja att tippa på golf hos de flesta populära bettingbolagen. Det handlar i första hand om PGA touren och liknande men det finns även möjlighet att tippa på några av de större Svenska tävlingarna också. Om du tippar på en spelare som är favorittippad så brukar man oftast få run fyra till fem gånger pengarna. Det kan dock finnas möjlighet att hitta bättre odds på olika bettingbolag så det kan vara värt att se sig omkring på de olika bolagen för att se vilket som passar bäst för just dina behov. Den vanligaste spelformen är att du tippar på vem du tror kommer att vinna tävlingen, men du kan även spela så kallad head to head mellan två olika spelare. Du väljer alltså om en viss spelare kommer att spela bättre eller sämre än en annan. Det är ett enkelt och smidigt sätt att öka spänningen omkring de populäraste golftävlingarna helt enkelt.