Åk på golfresa

Golf är en internationell sport med flera miljoner utövare. Med sina rötter en lång tid tillbaka har sporten genomgått en omfattande utveckling och idag arrangeras stora tävlingar och evenemang som lockar både deltagare och åskådare världen över. Och vad är inte bättre än att kombinera sin favoritsport med en händelserik resa?

Förbättra ditt spelande och upplev nya saker

Det finns många fördelar med att åka på en golfresa. Inte minst är det skönt att komma iväg och få upptäcka en ny plats, men du förbättrar även ditt spelande. Genom att befinna dig i nya sammanhang och spela nya banor kommer dina tekniker att behöva anpassa sig. Detta kan vara svårt men är oerhört bra för utvecklingen av din teknik. När du sedan har spelat de allra flesta typer av banor i de allra flesta klimat har du fått en allomfattande träning.

golfresa

Lämpliga destinationer

Golf går i princip att spela där det finns en bana. Men alla länder är inte lämpliga destinationer för en golfresa, speciellt inte om du är sugen på en exotisk sådan. Att åka till en varm delstat i USA som exempelvis Florida kan vara av god idé om du vill ha soltimmar. Här är gräsmattorna grönare än någonsin och vädret är fint i princip året om. England är ett annat alternativ. Detta räknas di facto till ett av de största länderna inom sporten med flest utövare och banor. Här hittar du garanterat resepaket där inkvartering, flyg och tillgång till alla banor ingår. Tyskland är ytterligare ett golftokigt land med många banor och anordna events. Med tanke på att klimatet här dock är likt Sveriges så måste resan ske under sommaren.

Kombinera med annat

En golfresa ska givetvis handla om att träna och spela. Men se till att det inte blir för mycket tid med klubban i handen. För en effektiv träning måste du även ha tid till att vila och sysselsätta dig med annat emellanåt. Varför inte sätta dig in i en bok? Eller kanske lära dig något nytt? På internet finns det gratiskurser inom diverse olika ämnen. Detta kan tjäna som bra tidsfördriv och tillför även kunskap.